Editorial mes de gener/febrer

LA FE CCOO PV I LA CONFEDERACIÓ ESTATAL DE CCOO mateixa hem aprovat un codi de bones pràctiques, en el qual destaca l’esforç per la participació com a eix fonamental de les persones afiliades i també la transparència, tant de les decisions, com de la informació de les actes dels òrgans, dels comptes del sindicat, dels cursos de formació, etc.

Ja hem realitzat coses anteriorment, i encara ens queden moltes per fer. Aquest TE específic va justament d’això. La FE continua amb les seues convocatòries d’assemblees per a l’afiliació, però també amb formularis per a sol·licitar l’opinió i poder decidir fins i tot la posició sobre els temes candents de l’actual negociació. Per això, tant la comissió executiva, com el Consell Federal han sigut informats de l’opinió majoritària de les persones afiliades i han pogut decidir en conseqüència comptant amb ella. Els col·lectius afectats han sigut consultats, però també el conjunt de l’afiliació del sector. I una vegada coneguda, hem actuat en conseqüència.

No són coses noves, no és una forma de GESTIONAR DIFERENT, ÉS TORNAR A CRIDAR I DEMANAR, DEMANDAR DE NOU QUE NECESSITEM LA PARTICIPACIÓ DE TOTS I TOTES VOSALTRES, PER A IMPULSAR LA PARTICIPACIÓ I IMPEDIR MALES PRÀCTIQUES. Hi ha una implicació a respondre i ser el més transparent possible, i per tant ser la referència d’una forma de gestionar, i sobretot de treballar per a les persones afiliades i per a les treballadores del món de l’educació i dels àmbits de dependència i de menors que representem i defensem.

Precisament en la mateixa línea, el dimarts 12 de gener el Consell Escolar Valencià va convocar una sessió extraordinària sobre participació i instruments de participació. Tant José Manuel Martínez com Victoria Alzina, un des de la teoria i una altra des de la pràctica, van desenvolupar la importància de promoure tant la participació com els instruments que tenim, o les formes de motivació per a promoure-la. Cal dir que el Consell Escolar Valencià feia molt temps que estava mort, sobretot des de l’aprovació de l’única llei educativa del govern del Partit Popular. Una/Única llei feta precisament per a modificar la composició i controlar el Consell Escolar Valencià, i per a canviar el nom i posar el de Comunitat Valenciana. Per tant, a partir d’aquest moment es va poder posar r. i. p. en aquest. Ja no vam tornar a guanyar cap votació.

El 2016 és també un any important, és el nostre desig i la nostra exigència que la LOMCE siga derogada i que el nou govern actue. És per tant un 2016, de traspàs, ple d’esperances per a recuperar la inversió en educació i també en aquells sectors socials més desfavorits. Endavant companyes i endavant companys.

Etiquetas:

Escribir comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Autoría