Formar-se a distància: graduat enlínia epa “Vicent Ventura”

EL CURS DE GRADUAT EN EDUCACIÓ SECUNDÀRIA A distància és un dels projectes més innovadors i valorats de l’EPA VICENT VENTURA. Es va iniciar amb caràcter experimental durant el curs 2011-2012 amb la col·laboració de les federacions d’Ensenyament i Sanitat per atendre un grup de vint treballadores i treballadors de residències d’atenció a disminuïts físics i psíquics que necessitaven obtenir la titulació acadèmica per acreditar-se en el seu treball.

Amb la posada en marxa d’aquest curs l’escola tenia en ment dos objectius:

Permetre a treballadores i treballadors en actiu i aturats, amb dificultats per a cursar estudis presencials, accedir a una titulació reglada necessària en el mercat de treball i, alhora, construir un pont per a l’accés als cicles formatius de grau mitjà.

Estendre la nostra presència, la nostra acció com a escola, a totes les organitzacions territorials de CCOO en les quals poguérem intervenir amb la implicació de companyes i companys del sindicat, que col·laboraren en la difusió del projecte i en l’acompanyament de l’alumnat que realitzava els cursos.

El primer any el treball va resultar dur, ja que alhora que s’editaven materials escrits de les àrees de llenguatge, matemàtiques i socials i s’adaptaven al nou model de formació, s’estava consolidant una relació acadèmica estreta i estable amb la fundació FOREM PV per a la posada en marxa del projecte i s’iniciava la cerca de col·laboradors per a la seua extensió a Castelló i Alacant.

FOREM PV va posar a la disposició de l’EPA VICENT VENTURA la seua plataforma de formació, i també recursos humans pedagògics i tècnics, per a crear un aula virtual del graduat en educació secundària a distància, la qual en l’actualitat s’encarrega de mantenir.

El segon any de vida del projecte, curs 2012-2013, es va ampliar l’àmbit d’aquest i ja tinguérem alumnes d’Alacant, Castelló i Dénia.

L’ampliació del curs de graduat a distància a Castelló i Alacant ha sigut possible per l’ajuda desinteressada que han prestat i presten les col·laboradores i col·laboradors dels diferents territoris (gràcies Maria, Isidoro, Dolors, Gustau, Alfons, Elíes, Neus… malauradament Ramiro ja no es troba entre nosaltres). Aquestes persones actuen com a organitzadores, orientadores, ensenyants i animadores.

El curs està organitzat de manera que cada alumne entra en l’aula virtual en el moment que ho necessita, però a més és assistit pels seus professors o per les persones col·laboradores, per telèfon o presencialment, quan així ho requereix.

Per l’aula virtual de graduat en educació secundària de l’esc0la han passat, durant aquests anys, 109 persones, 50 dones i 59 homes. Seixanta-sis han obtingut el seu títol de graduat en educació secundària, el 90% aproximadament, de l’alumnat que ha pogut completar el curs.

En aquest curs tenim 38 alumnes matriculats. El curs és molt valorat pels alumnes. N’estem orgullosos. Cal continuar la línia de treball encetada.

Etiquetas:

Últimos comentarios

Escribir comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Autoría