La FE CCOO PV anima a la seua afiliació a la participació

NOMÉS AMB SINDICATS FORTS ES PODRAN DEFENSAR ELS DRETS. La Conselleria d’Educació encara no té regulats els drets sindicals dels treballadors i de les treballadores de l’ensenyament. Aquesta mancança representa un dèficit democràtic que caldrà superar amb més participació.

La FE CCOO PV vol transmetre a la seua afiliació i a les treballadores i els treballadors de l’ensenyament la seua preocupació per la manca de recursos per a garantir els seus drets d’informació i acció sindical.

Durant aquest any hi ha hagut un augment de la negociació col·lectiva en l’ensenyament atesa la voluntat del nou Govern de donar un impuls a l’educació valenciana i a la reversió de les retallades així com el desenvolupament de nous programes i iniciatives com la xarxallibres, educació 2 anys, nous procediments de comissions de serveis i processos d’ingrés i accés als cossos docents entre altres. La FE CCOO PV ha sigut un agent actiu a l’hora de fer propostes, consultes i transmetre l’opinió dels treballadors i de les treballadores de l’ensenyament. La carència de recursos humans que vénen des de les greus retallades socials, educatives i sindicals de 2010 ha reduït la capacitat dels sindicats per a atendre amb la major qualitat totes les tasques en defensa dels drets de la classe treballadora. Durant el mes de juliol s’ha produït especialment un augment de necessitats d’atenció i assessorament a causa de l’acumulació de procediment de dotació de professorat als centres educatius.

Cal recordar que les retallades en educació dels darrers anys que han significat el major atac al dret a l’educació des de la transició, començaren precisament amb l’atac als drets sindicals als treballadors i a les treballadores. L’estratègia neoliberal del conseller Font de Mora en aquell moment era clara: tractar d’afeblir la resposta democràtica de les organitzacions que defensen els drets laborals i educatius, just quan estava previst encetar un procés de retallades sense precedents.

En l’actualitat les organitzacions sindicals hem arribat a un acord amb el Govern valencià. Un acord marc per a la negociació col·lectiva del País Valencià en l’àmbit de les persones que treballen per a la Generalitat Valenciana. Entre altres temes inclou un apartat que fa referència precisament a l’acció sindical que hui en dia no està desenvolupat en l’ensenyament. En la pràctica significa que mentre que per cada 94 treballadors i treballadores de la funció pública hi ha un delegat o delegada sindical per a atendre’ls, i per cada 142 treballadors i treballadores de la sanitat pública hi ha un delegat o delegada sindical per a atendre’ls, en l’educació tenim un delegat o delegada per cada 770.

Cal recordar que en l’any 2010 hi havia 188 delegats i delegades sindicals en ensenyament públic. Avui, després de les retallades del Govern PP, hi ha 64 delegats i delegades. Les persones que pateixen aquestes retallades són directament els treballadors i les treballadores de l’ensenyament. Cal revertir totes les retallades. Més treball sindical és més democràcia.

La FE CCOO PV anima a tota la seua afiliació a participar activament des dels centres de treball en la defensa dels drets de treballadors i treballadores. Enfortir la xarxa de delegats i delegades de centre és la garantia d’un sindicat de proximitat que lluita pel dret a l’educació.

Les Comissions Obreres continuen treballant i estan compromeses en el debat democràtic de #RepensarCCOO. Per això la FE CCOO PV continuarà treballant en el desenvolupament dels mitjans i instruments necessaris per a potenciar la participació i proximitat a la seua afiliació, com ja es va comprometre en el Consell extraordinari de “transparència i participació” de 2015.

Etiquetas:

Escribir comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Autoría