Mobilització per derogar la LOMCE, participació per enfortir el sindicat

VULL FELICITAR A LA NOSTRA AFILIACIÓ i als treballadors i treballadores de l’ensenyament valencià pels avanços en la lluita contra la LOMCE: La presión de la comunidad educativa ha obligat el Gobierno a retirar las reválidas. Vull agrair especialment a la comunitat educativa la confiança que ha mostrat cap al professorat, fent que l’avaluació externa no tinga efectes en la titulació. Potser l’assoliment més important és la desaparició de la doble titulació en acabar l’ESO, que suposava una irreversibilitat primerenca de les opcions educatives.

Malauradament el Ministeri d’Educació segueix controlant la selecció dels estàndards d’aprenentatge d’un currículum obsolet, el tipus de preguntes, la durada de les proves a través del desenvolupament reglamentari.

La lluita contra aquesta llei retrògrada avança, i és precisament per això que nosaltres no anem a cedir. Quan l’educació avança amb la seua mobilització, la LOMCE trontolla: ara és el moment, si estirem tots i totes ella caurà!. És per això que la FE CCOO PV hem convocat i hem espentat més que ningú, les darreres mobilitzacions contra la LOMCE on, cal dir, la rebel·lió estudiantil ha estat central.

L’altra cara de les nostres lluites dels darrers anys és la que no avança: la lluita per revertir les retallades. Volem que baixen les ràtios, volem18h lectives a l’ensenyament secundàri en pública, volem totes les tutories en primària, i volem ofertes docupació per als propers anys per poder recuperar plantilla estable per a un sistema educatiu que volem qualitat.

Les passes que se donen són encara molt febles i parcials en la lluita contra les retallades. En tot cas, sempre fruit de la reivindicació i la lluita sindical i social. El cas més clar és el pre-acord per a aconseguir els sexennis per al professorat interí. Però vull sobretot subratllar les sentències del Tribunal Europeu que reconeixen el dret del professorat interí a la indemnització per cessament. El dret s’estén a tots els cessaments que s’hagen produït en els 4 anys anteriors a la reclamació, per la qual cosa una persona amb vacant els últims 4 anys estaria reclamant una quantitat que pot superar els 5.000 € bruts.

A nivell intern del sindicat, aquests darrers mesos hem viscut el nostre procés participatiu de cara al proper Xé Congrés. Aquest ha sigut un procés sense precedents i molt en la línia de la reflexió general que està fent el nostre sindicat a tots els nivells, que hem difós baix el lema #RepensarCCOO. Cap altre sindicat de l’ensenyament valencià té tan avançats els processos de consulta a la seua afiliació i als treballadors i treballadores en general. Ni cap altre sindicat de l’ensenyament valencià té publiques les seues dades econòmiques i d’afiliació. Estem orgullosa d’aquest pas i pense que encara podem avançar més en aquesta línia.

Salutacions i endavant!

Etiquetas:

Escribir comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Autoría