Llegim, parlem i vivim en la nostra llengua

EDICIONS CAMACUC NASQUÉ L’ANY 1984 amb una clara vocació de contribuir a la normalització lingüística del País Valencià. Les persones fundadores (19 ), totes elles dedicades al món de l’ensenyament i la cultura, pensàrem que una bona eina motivadora, engrescadora i inductora de la lectura era EL CÒMIC.

Així donàrem eixida a la revista Camacuc (que encara avui és L’ÚNICA revista al País Valencià per a xiquets i xiquetes escrita integrament en la nostra llengua) i a la col·lecció d’àlbums dels personatges més emblemàtics dels Països Catalans així com a la literatura més significativa. Des de 1992, ací al País Valencià la promoció de la llengua s’ha vist minvada a nivells increïbles i això es reflecteix en una anormalització escriptora, lectora i parlada.

Normalitzar la llengua per a nosaltres comença pels xiquets i les xiquetes. Pensem que hem de fer-ho de la manera més lúdica possible per tal d’induir a la lectura en un temps en què la TV i altres mitjans manen. Res més lúdic que una revista com Camacuc per aconseguir-ho, perquè a través de les seues historietes il·lustrades a tot color, contes, participacions, passatemps, etc. segur que facilitem l’accés a la lectura. A més a més, la revista està impregnada dels valors més fonamentals com el respecte a les persones i el medi ambient, la solidaritat, la pau, la pluralitat, la tolerància, les bones maneres, l’humor, etc. tots aquests ben necessaris en qualsevol moment però ara més que mai.

Actualment al nostre País tots els mitjans de comunicació periòdics, exceptuant algun setmanari, estan escrits solament en castellà. Molts dels responsables polítics, com consellers, diputats, etc. mai s’expressen en valencià pel fet que no el saben. Als col·legis en línia que s’hauria de parlar, pensar i viure en valencià, exceptuant pobles de certes comarques, l’expressió més habitual és el castellà.

 

Quant a la revista treballem les seccions següents:

  • La barraqueta de la ciència: en la qual es fan experiències en materials casolans. Aquestes experiències no signifiquen cap preparació especial ni laboratori i estan adaptades a primària i secundària.
  • Això era i no era: és una secció dedicada a treballar la lectura, la comprensió i l’escriptura a través d’un conte.
  • De tot arreu: té dues seccions fonamentalment mediambientals, l’editorial, una recomanació de llibres a llegir i les notícies.
  • Passatemps: són pàgines d’entreteniment i ingeni pensades per a aqueixes edats.
  • Els còmics: predominen en la revista. Totes les historietes duen una bona càrrega d’inducció ecològica, mediambiental i fomenta a més d’aqueixos valors, els tan necessaris de la solidaritat i la pau.

Pel que fa als àlbums començàrem amb el còmic TIRANT LO BLANC i ara mateix tenim també JAUME EL CONQUERIDOR i PUMBI.

Atesa la situació d’abandonament en què es troba la nostra llengua i la poca voluntat política per solucionar-ho, volem tornar a ser motor d’inducció a la lectura i la parla, perquè som els únics que editem integrament en la nostra llengua per a xiquets i xiquetes, joves i adults (el còmic va bé a tothom).

Si us interessa, la subscripció anual és de 20€ i podeu fer-la a través del telèfon 615349404. També per correu electrònic a edcamacuc@hotmail.com

Ànim! Entre tots i totes podem!

Etiquetas:

Escribir comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Autoría