Recuperem l’educació

A PESAR DEL QUE ESVENTA EL GOVERN DEL PP, la greu situació de les famílies valencianes no millora, i els resultats de la nostra escola tampoc.
En l’àmbit social, les dades de Caritas del resum de 2014, són bastant il·lustratives, el 14% de les llars valencianes es troba en exclusió social moderada i allò que és més preocupant, l’11,5% es troba en una exclusió social severa. 19 mil famílies valencianes amb fills menors al seu càrrec subsisteixen sense cap ingrés.

La universitat fou a la vaga el passat 24 de març

La FE CCOO PV hem sigut convocants juntament amb el conjunt d’organitzacions sindicals amb representació en la Mesa Sectorial d’Universitats (CCOO, UGT, CSIF i CIGA) i juntament amb els estudiants i les estudiants. Rebutjàrem les mesures que pretenen convertir les universitats en empreses de serveis educatius.

El Govern va aprovar el RD 43/2015 modificant l’ordenació dels ensenyaments universitaris amb l’oposició de tota la comunitat universitària, de la Conferència de Rectors (CRUE), sense debat polític ni social, sense una avaluació de la implantació de l’última modificació legislativa conseqüència de l’aplicació del procés de “Bolonya” i sense una justificació creïble de les seues propostes. A més, la reducció del nombre de crèdits necessaris per a finalitzar els estudis de grau i la previsible pèrdua d’estudiants tindran un impacte molt negatiu en el finançament de les universitats, l’ocupació i les condicions laborals del professorat i del personal d’administració i serveis, donant lloc a una reconversió del sector que no acceptarem.

El Govern estatal ha continuat amb la seua política de persecució constant a l’educació pública

Se segueixen desenvolupant i imposant el Reial decret d’ESO i de batxillerat, assenyalant el camí de canvi radical del model d’universitat espanyola. Diverses CA li han demanat al Govern, que davant els problemes plantejats de la implantació de la LOMCE en primària i en la FP bàsica, es paralitze la implantació en ESO i batxillerat. Està clar que la consellera Català no ha sigut de les que ho han sol·licitat, faran rebentar el sistema amb la condició d’imposar la seua esbiaixada proposta d’educació.

En l’ensenyament obligatori, els resultats i dades del nostre benvolgut País Valencià (fruit de les retallades) no milloren. En quatre anys s’han perdut 3800 docents només en l’ensenyament públic (fruit de l’augment de les hores lectives i de ràtios). El clima escolar fruit de les retallades no és bo, el malestar docent és evident, 4890 docents de l’ensenyament públic s’han jubilat en aquests últims quatre anys.

Mentre, la convocatòria d’oposicions ha generat un gran malestar. I com sempre el PP les anuncia via nota de premsa o utilitzant la premsa oficial. Ha pujat la taxa de reposició al 50%, però per a CCOO és insuficient perquè considerem que no ha d’haver-hi taxa de reposició en educació (ni en sanitat), i perquè hem demanat que, davant la gravetat de la situació de les plantilles d’IES, les places oferides s’acumulen en el cos de mestres.

Es procedirà a convocar pel torn intern càtedres de conservatoris superiors. Per fi es procedirà a substituir comissions de serveis per provisió normalitzada. Ja n’era hora!.

No puc deixar de destacar l’enuig de les direccions dels CEIP pel procés de burocratització en el qual es troben, fruit de tota la documentació que han de presentar any a any, i sense cap tipus d’ajuda. Cada vegada hi ha més convocatòries, menys suports, més exigències i menys ajudes per part de la Conselleria. I per a més inri el conseller Santamaria, conseller de les senyes d’identitat, ens diu que rebrem formació d’aquestes. Començaran per Rita Barberá?.

Transparència i participació

Abans de tancar aquest llarg editorial, vull fer una mirada cap a l’interior de l’organització: Demanar-vos disculpes i lamentar les informacions publicades en els mitjans que impliquen alguns antics responsables del sindicat. Sent de vegades vergonya aliena. Però en positiu, dir que el passat 4 de març vam aprovar els documents sobre bones pràctiques i transparència #FirmezayHonestidad. També el cronograma dels canvis. A més la FE CCOO PV vam aprovar en el Consell obert a delegats i delegades del 7 de febrer, després d’assemblees i de formularis i consultes web, un document: “Document de mesures per la transparència i participació democràtica de la FE CCOO PV”. Document que vam fer arribar a tota la nostra afiliació i que és un inici de les reformes que s’han d’anar produint en aquesta organització.

Pel canvi educatiu: recuperem l’educació

La FE CCOO PV és complidora ferma dels seus acords, però el 25 de maig hi haurà un nou Govern. Amb tota legitimitat hem transmés a EUPV i al PSPV (falta per entrevistar-nos amb les altres forces de l’oposició) que volem negociar un nou acord per al personal interí. Que aqueix nou Govern controlarà les adjudicacions de juliol, i que per tant és qui imposarà si hi ha o no rebaremació, si hi ha o no reordenació. La nostra posició és doncs clara, nou Govern, nova legitimitat, nou acord per al personal interí.

Amb la consulta en línia i les assemblees del personal interí, i amb el formulari que realitzarem de “Recuperem l’educació”, presentarem les nostres reivindicacions a totes les organitzacions polítiques del PV.

Companys i companyes: entre tots i totes construïm les nostres comissions obreres. Perquè entre tots i totes construïm un model sindical de sindicat sociopolític i de classe, que amb el cap ben alt diu ací som!

Etiquetas:

Escribir comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Autoría