El curs als ensenyaments artístics comença amb crispació i incertitud laboral

LA FE CCOO PV HA REALITZAT una assemblea per analitzar la situació i elaborar propostes.
Les decisions de l’actual administració educativa relatives a les adjudicacions de comissions de serveis als centres que imparteixen ensenyaments artístics superiors han portat incertesa a tot el professorat i alumnat d’aquest àmbit, perjudicis laborals i problemes en l’organització pedagògica dels centres.

Així ho ha valorat la Federació d’Ensenyament de CCOO PV en l’assemblea convocada ahir per la vesprada i a la qual van assistir persones treballadores dels conservatoris i escoles professionals i superiors de dansa, música i art dramàtic.

La tardança en la resolució d’aquestes comissions de servei a conservatoris superiors ha portat com a conseqüència el retard en la resta d’adjudicacions de música, dansa i arts dramàtic. Aquestes demores portaran, a judici de l’organització sindical, problemes organitzatius per als centres i ja han creat incertesa i perjudicis al professorat afectat. D’entre els temes analitzats i exposats a l’assemblea destaquem:

  • Que el professorat interí serà nomenat varios dies després del cessament del seu últim contracte i per tant perdran dies de cotització a la seguritat social aquest curs.
  • Que moltes reunions d’organització dels centres no es poden dur endavant per no saber quin professorat està en cada centre.
  • Que perilla la impartició dels màster donat que aquestos es basen en la participació de persones concretes i no està clar que aquestes persones estiguen destinades en eixos centres o puguen o vulguen impartir-los.
  • Que hi ha especialitats de les quals no està garantida la seua impartició. Per exemple, en direcció d’orquestra hi ha una sola persona en la borsa i tres persones han vist denegada la seua comissió de serveis.
  • Que la forma d’aplicar la retirada de l’acord d’interins de 2013 ha portat a que les persones que estaven en vàries borses ara solament estan en una i això ha generat incertitud sobre les seues expectatives a l’hora d’assolir un lloc de treball.

La valoració del sindicat, ja expressada anteriorment i de forma continuada, és que la situació laboral en el sector és d’altíssima precarietat i per tant cal iniciar processos que consoliden de forma progressiva i amb respecte als drets laborals la plantilla i els equips docents.

En aquest sentit a l’assemblea es van elaborar les següents propostes:

  • Instar al manteniment de les tres vies de consolidació de les places al sector: promoció interna o accés, concursos de trasllats i ingrés lliure o oposicions.
  • Exigir el manteniment de quotes de reserva per a persones discapacitades en tots els processos de provisió de personal.
  • Millorar la transparència i objectivitat de la tasca dels diversos tribunals en les proves de processos de provisió i ajustar eixes proves a la pràctica docent.

En resum, demanem a la Conselleria d’Educació un compromís per a la millora de la qualitat de l’ocupació i de l’organització dels centres d’ensenyaments artístics i una aposta clara per la interlocució i la participació per afrontar l’alta inestabilitat que afronta el sector i treballarem per a fer realitat les propostes elaborades i construir el canvi que aquestos ensenyaments necessiten.

Etiquetas:

Escribir comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Autoría