CCOO PV millora els seus resultats entre les treballadores i treballadors dels serveis educatius complementaris

CCOO PV PASSA DE 7 A 9 DELEGATS a la Junta de Personal dels SSTT d’Alacant, manté la mateixa representació a València amb 5 delegats i queda a Castelló amb 3 delegats.

El passat mes de maig iniciàrem la campanya «No a la imposicions d’horaris», presentant denúncia i Queixa al Síndic de Greuges i reclamació per escrit a Secretari Autonòmic d’Educació.

El passat 21 de maig van tenir lloc les eleccions sindicals del personal funcionari al servei del Consell de la Generalitat. Els resultats obtinguts deixen a CCOOPV amb més representació a la Junta de Personal dels SSTT d’Alacant en passar de 7 a 9 delegats, manté la mateixa representació a València amb 5 delegats i queda a Castelló amb 3.

En justa correspondència amb la fidelitat que ens ha demostrat la nostra afiliació en aquestes eleccions i en la línia de la lluita que representen les Comissions Obreres front al major atac als drets de la classe treballadora i al servei educatiu públic, ara més que mai, cal reforçar i donar continuïtat a les nostres reivindicacions defensant drets laborals i socials.

Des de CCOOPV hem aconseguit:

  • La carrera professional per al personal laboral i funcionari i estem aconseguint davant els tribunals el reconeixement per al personal interí, malgrat les posició contrària de l’Administració.
  • Hem recuperat els 44 dies de la paga extra de 2012 que el Govern ens va confiscar injustament i seguim reclamant la devolució de la seua totalitat des de la Federació d’Ensenyament de CCOOPV.
  • Gràcies al recurs interposat pels Serveis Jurídics de CCOO PV, el TSJ ha declarat no ajustades a dret les instruccions que obligaven a l’alimentació mitjançant sonda nasogàstrica.

Reivindiquem:

  • L’especialització laboral i la participació educativa.

Hem plantejat un recurs contenciós-administratiu contra les instruccions de 6 de setembre de 2013 on es considera els educadors com a monitors de menjador. Són diferents categories i són diferents les seues funcions. La data assenyalada per al judici és el proper 6 d’octubre.

  • En Educació Infantil de primer cicle: la reducció de ràtios, l’ampliació de la xarxa pública d’escoles infantils i el Reglament Orgànic i Funcional.

Volem millorar les condicions laborals i exigim que es garantisca el temps de coordinació, preparació d’activitats, pauses de descans, possibilitats efectives de formació i horaris segons la tipologia de centres.

Durant el curs 2014/15 hem patit la imposició d’horaris per al personal no docent. Ni la Subdirecció General de Personal, ni en general les DDTT d’Educació van establir les oportunes negociacions ni van donar resposta a les al·legacions que presentàrem als horaris signats com no conformes pels treballadors i treballadores. Aquestes imposicions amenacen greument les nostres condicions laborals. Per això, el passat mes de maig vam iniciar la campanya «No a la imposició d’horaris«. Amb la presentació de   denúncia i Queixa al Síndic de Greuges i reclamació, per escrit, al secretari autonòmic d’Educació, exigim la correcta aplicació de les Instruccions de la Direcció General de Centres i Personal Docent sobre distribució de la jornada del personal no docent en centres escolars públics, i instem al compliment dels criteris establerts en dites instruccions i a la negociació d’horaris abans de l’1 setembre de 2015.

La resposta ha estat immediata i esperem que es duga a bon terme la negociació d’horaris del proper curs 2015/2016.

Etiquetas:

Escribir comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio usa Akismet para reducir el spam. Aprende cómo se procesan los datos de tus comentarios.

Autoría

Imagen del autor

Magdalena Macia

Secretària d’Acció Sindical PSEC