Xelo Valls   |      0

Mobilització per derogar la LOMCE, participació per enfortir el sindicat

VULL FELICITAR A LA NOSTRA AFILIACIÓ i als treballadors i treballadores de l’ensenyament valencià pels avanços en la lluita contra la LOMCE: La presión de la comunidad educativa ha obligat el Gobierno a retirar las reválidas. Vull agrair especialment a la comunitat educativa la confiança que ha mostrat cap al professorat, fent que l’avaluació externa no tinga efectes en la titulació. Potser l’assoliment més important és la desaparició de la doble titulació en acabar l’ESO, que suposava una irreversibilitat primerenca de les opcions educatives.

Monogràfic

Un sindicat més jove i escrit en femení

EN ELS ÚLTIMS ANYS, LA JOVENTUT VALENCIANA ha sigut un dels sectors socials més afectats per la crisi estafa a la qual ens ha portat aquest sistema. La taxa d’atur entre la joventut valenciana està prop del 47%, aquesta elevadíssima taxa d’atur, afecta la joventut en tots els seus aspectes, ja que en no poder treballar no es poden emancipar ni realitzar una vida independent. Segons les dades de l’Observatori d’Emancipació del Consell de la Joventut d’Espanya, els joves i les joves del País Valencià són dels que menys s’emancipen de tot l’Estat, se situa així el nostre territori en els seus mínims històrics pel que fa a taxa d’emancipació.

Carlos Alcaraz
   0

Amb CCOO, tu decideixes

DES DE LA FEDERACIÓ D’ENSENYAMENT DE CCOO DEL PV S’HA PROMOGUT UN PROCÉS DE PARTICIPACIÓ ENTRE LA SEUA AFILIACIÓ PIONER A LA NOSTRA ORGANITZACIÓ I TERRITORI.
A hores d’ara hi ha un procés de debat obert a totes les instàncies del nostre sindicat anomenat #RepensarCCOO.

Carles Fons
   0

Fem història: passat i futur dels acords de centres en crisi

ABANS DE RES, UN POC D’HISTÒRIA. El primer Acord de centres en crisi del País Valencià es va signar en l’any 1985. Va ser un dels primers que es va signar a tot l’Estat, i en aquell moment, el millor. Entre aqueix any i 2005, els successius acords i les seues pròrrogues van permetre donar una solució a un miler de persones, que van optar majoritàriament per recol·locar-se en altres centres concertats.

Pepa Ramis
   0

Sindicalisme LGTB

FREEDOM AT WORK: La lluita sindical en l’àmbit internacional de l’activisme de persones lesbianes, homosexuals, transsexuals i bisexuals. La trobada mundial d’activistes sindicals LGTBIQ, té la presència d’afiliats i de delegats sindicals de CCOO-PV d’Educació.

Mario Lekumberri
   0

Actualitat educativa

Política educativa

LA COMUNITAT EDUCATIVA CONTINUA MOBILITZADA. Hem tingut manifestacions al País Valencià el 26 d'octubre, que han ressonat amb altres mobilitzacions com la vaga d'estudiants i les convocades a la resta de l'estat. Després de l'èxit d'aquesta protesta ja ...

Ferran García
   0

Monogràfic

EN EL DARRER CONGRÉS DE LA FE CCOO PV celebrat pel novembre de 2012 ens proposàrem donar impuls a allò que denominàrem Xarxa de Delegats i Delegades de centre, afiliats i afiliades compromeses a portar la veu i la presència de CCOO al seu centre. Però no ...

Xelo Valls
   0

Universitat

AQUEST GOVERN S'HA DEDICAT a modificar la Llei d'universitats per la porta de darrere sobre la base de decrets, el primer dels quals ja s'ha aprovat i que sapiguem tenen dos més en la recambra.

Lourdes Peñalver Herrero
   0

És el temps de revertir les retallades

COMENCEM UN NOU CURS PLE DE REPTES. La situació de l’educació al País Valencià mostra índexs poc afalagadors: els percentatges de fracàs escolar, abandonament i taxa d’idoneïtat estan per sota de la mitjana estatal i lluny del que seria desitjable.

Xelo Valls

«L’educació permanent és un sector molt diversificat»

LINICIO LIMA. «Des del punt de vista de les polítiques públiques nacionals i europees hi ha una certa hegemonia gestionària, domesticadora, funcional, que tendeix a utilitzar la formació d’adults en una lògica de “recursos humans” i per tant d’adaptació per a l’adaptació als mercats».

Pau Díaz

Energies renovables

LA FORMACIÓ EN ENERGIES RENOVABLES, un dret i una oportunitat perduda però inajornable per a Alacant. El Ple Municipal de l’Ajuntament d’Alacant de març 2016 va aprovar per unanimitat una DECLARACIÓ INSTITUCIONAL elaborada i presentada per les àrees d’Educació, d’Ocupació i de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alacant de suport a la implantació del cicle formatiu de grau superior d’energies renovables en l’IES Gran Via d’Alacant.

Miguel Angel Padilla